Тернопіль Інформ

Неймовірна відданість: в Кам’янському лебеді не покинули свого хворого друга, навіть попри сильні морози!

Неймовірна відданість: в Кам’янському лебеді не покинули свого хворого друга, навіть попри сильні морози!
185958 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні нам розповіли історію про те, як двоє небайдужих врятували лебедя від смерті. Люди об'їжджали котлован на ковзанах. Погода дозволяла, тож аби не мерзнути, вони взяли ковзани та пішли на лід. Під час поїздки вони побачили цілу зграю лебедів, які кружляють над чимось. Під’їхавши ближче, чоловіки побачили, що в одного члена зграї сильно зламане крило. Не довго думаючи, вони забрали птаха, поки той не змерз.

Як виявилось, йому була потрібна операція, адже перелом був відкритий, і з нього стирчала кістка. Птаха залишили в однієї сім’ї та знайшли таки лікаря, який погодився врятувати птаха. Через те, що зараз відбувається з хворобами, більшість лікарів просто відмовила у лікуванні. Проте люди дзвонили, поки не знайшли того, хто погодився. Наступного дня лебедя віднесли на операцію. Вона тривала три години. Як розповів лікар, крило птах поламав ще два тижні тому, через це частина тканин вже померла, а інша частина вже почала затягуватись. Тож довелося довго та з острахом поводити всю операцію.

Але добре те, що добре закінчується. Ампутацію крила не зробили, замість пошкодженої кістки в крилі лебедя тепер спиця. Звісно, літати, як раніше він не зможе, проте жити буде. Зараз на час реабілітації його забрала чуйна родина з Кам’янського. Птаху потрібна реабілітація. Тож антибіотики та догляд будуть його друзями найближчим часом. А поки він відновлюється благодійники шукають ставок, чи місце з лебедями, куди потім можна буде відпустити бідолаху. Красунчик добрий та милий. Тож проблем не завдає.

А люди сподіваються, що він знайде собі пару та залишиться з нею. Адже птахи не покидають свою пару. Вони обирають її один раз і на все життя. А якщо молодий лебідь вже мав її, то на жаль він може залишитись самотнім назавжди.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео