Тернопіль Інформ

Перша біогазова установка, яка працюватиме на всіх пожнивних рештках!

Перша біогазова установка, яка працюватиме на всіх пожнивних рештках!
167434 ПЕРЕГЛЯДІВ

За словами голови правління Біоенергетичної Асоціації України, ми наразі використовуємо лише 10% решток від усієї кількості. Проте в Європі вже існують приклади установок, які повністю перейшли на роботу на одних пожнивних рештках. Українці зараз лише готуються до запуску такого пристрою. Але у разі вдалого запуску зовсім скоро ми зможемо не закуповувати сировину для добрив, а будемо робити їх із відходів, які залишилися після минулого врожаю.

За словами Георгія Гелетухи: “Є вже приклади в світі роботи таких установок і наразі готується до запуску перша в Україні така біогазова установка, обладнання уже завезене і змонтоване. Там понад 50% сировини становитиме солома або стебла кукурудзи. Можна буде використовувати побічні продукти рослинництва та тваринництва, побічні продукти харчової промисловості, енергетичні культури. Відтак, це забезпечить перетворення практично будь-яких органічних продуктів у придатне до внесення в ґрунт органічне добриво”.

Для того, аби земля відновлювалась постійно і при цьому найбільш ефективно, такі добрива підходять ідеально. Звісно, гній, курячий послід з додаванням силосу та кукурудзи дають непогані результати, проте, якщо ми хочемо мати великі показники, нам варто йти вперед та збільшувати частку нових технологій у сільському господарстві. Крім того, завдяки цій технології в нас розшириться база сировини, яку ми можемо використовувати для установок, які вносять поживні речовини до ґрунту. Нашою основною метою під час роботи з біогазовими новаціями є створення максимально корисних мінеральних добрив, які допомагатимуть землі самостійно себе відновлювати, беручи лише те, що їй необхідно без хімії та домішок.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео