Тернопіль Інформ

Хто отримає карантинні виплати у розмірі 8 тисяч гривень?

Хто отримає карантинні виплати у розмірі 8 тисяч гривень?
193621 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому президентський законопроект № 4429 про виплату компенсацій бізнесу, який постраждав під час карантину. В першому читанні «за» проголосувало 298 народних депутатів, у другому читанні (в цілому) – 297 депутатів. Також Рада прийняла рішення про негайне підписання документа спікером.
Відповідно до законопроекту, на виплату 8 тисяч гривень одноразової допомоги можуть претендувати більше мільйона українців. Підприємці отримають гроші в разі закриття, а працівники – у разі звільнення.
Ще один тип виплат спрямований на збереження робочих місць. Тобто, якщо власник бізнесу не закрився, але через карантин скоротив час роботи і відправив працівників у вимушену відпустку - держава заплатить йому по 8 тисяч гривень за кожного такого працівника.
Це стосується шести категорій бізнесу:
- роздрібна торгівля;
- ресторанний бізнес;
- культурно-розважальна сфера;
- спортивна сфера та сфера відпочинку;
- кінопрокат;
- сфера тимчасового розміщення (готелі, хостели, гуртожитки).
Передбачається, що виплати будуть здійснюватися через додаток "Дія".
Крім того, закон передбачає, що:
- під час карантину і відразу після його закінчення не будуть припиняти і анулювати ліцензію на торгівлю алкоголем, навіть якщо підприємець вчасно за неї не заплатив;
- якщо під час карантину людина отримувала допомогу по частковому безробіттю, цей період буде зараховуватися йому до страхового стажу;
- скасовується орендна плата на державне та комунальне майно.
Документ входить в пакет законопроектів, які ініціював президент України Володимир Зеленський. Крім соціальної допомоги бізнесу, вони передбачають податкові послаблення для малих підприємців.

Теги: Україна, Карантин,гроші,виплата, Дніпро

© 2020 ternopol-inform

Мої відео