Тернопіль Інформ

Юні волонтери Дніпра

Юні волонтери Дніпра
138630 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щорічно Україні відзначають День волонтера. Учні 46 школи Дніпра займаються волонтерством ще з першого класу, щороку вони допомагають бійцям АТО та дітям із «сірої зони».


Все почалось із 2014 року, коли на 1 вересня замість квітів для вчителів, при вході до школи поставили скриньку, у яку всі охочі кидали гроші. Пізніше зібранні кошти передавалися у зону АТО. Про це розповідає представниця шкільного парламенту Леся.


Завдяки ініціативі шкільна громада зробила вагомий внесок у допомозі воїнам АТО – це купівля всіх необхідних речей, ліків, плетіння маскувальної сітки, допомога на лікування для поранених бійців. Чимала допомогла адресована також для дітей, які постраждали в результаті війни.


Щороку у школі проводяться ярмарки, благодійні акції. Школа постійно співпрацює з благодійними організаціями.


Учень шостого класу Артур малює, поки його однокласники складають ласощі для українських бійців, які зараз проходять лікування у дніпровському шпиталі.


Учні молодшої школи також долучаються до благодійності. Школярі старанно складають різні смаколики та пов’язують жовто-блакитні стрічки на малюнки.


Волонтерів школи добре знають у військовому шпиталі і завжди гостинно зустрічають. До пандемії коронавірусу учні могли особисто передавати подарунки, спілкуватися із бійцями. Зараз ситуація дещо інша. Юні волонтери передають ласощі та малюнки через співробітників, а свої привітання – записують на камеру.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео