Тернопіль Інформ

На Дніпропетровщині викрито групу інтернет-провокаторів

На Дніпропетровщині викрито групу інтернет-провокаторів
57587 ПЕРЕГЛЯДІВ

До регіонального осередку всеукраїнської мережі «тролів» входили мешканці Дніпра, Павлограда та Кривого Рогу. Завдання з розповсюдження антиукраїнських матеріалів отримували з Росії та так званого ОРДЛО. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Викриті на Дніпропетровщині інтернет-провокатори були адміністраторами груп у соціальних мережах, тож, без перешкоджень мали можливість поширювати фейкові матеріали щодо майбутніх виборів в Україні та кандидатів до органів місцевого самоврядування. До того ж, інформація містила заклики до змін меж територій або державного кордону України.

«Правоохоронці додатково встановили, що зловмисники активно вели листування з мешканцями Росії і так званого ОРДЛО, які ставили перед ними завдання із поширення фейкових матеріалів, — повідомляють у СБУ. — Вони також планували ескалацію соціальної напруженості у регіоні та провокацію масових порушень громадського порядку».

До речі, одним із координаторів провокаторів з Дніпропетровщини був колишній мешканець регіону, який приєднався до сепаратистів «ДНР» у 2014 році.

За посягання на територіальну цілісність та недоторканність України інтернет-агітаторам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Теги: соціальні мережі,провокатори,поширення фейків, Дніпропетровщина,СБУ

© 2020 ternopol-inform

Мої відео