Тернопіль Інформ

На Дніпропетровщині оголошена надзвичайна пожежна небезпека

На Дніпропетровщині оголошена надзвичайна пожежна небезпека
21690 ПЕРЕГЛЯДІВ

У найближчі три доби зберігатиметься висока денна температура. У зв’язку з цим продовжується небезпека виникнення пожеж в екосистемах, на присадибних ділянках та в лісі, попереджають у ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

У регіоні триває період надзвичайної пожежної небезпеки і кількість займань на відкритих територіях невпинно росте з кожним днем. Тільки впродовж 14 вересня в Дніпропетровській області виникли 72 пожежі в природних екосистемах на загальній площі 96 га. Найчастіше горить трава, а причиною загорянь є людський фактор.

«З початку року в екосистемах виникло 5807 пожеж, і це більш ніж на 40% перевищує минулорічні показники за той самий період, — зазначають у ДСНС. — Вогонь вже пройшов понад 5 тисяч гектарів землі, знищуючи все живе на своєму шляху».

Суха сонячна погода пануватиме й найближчим часом. За повідомленням Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології, 15 вересня опадів не очікується, вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура по області вдень +27+29. 16 вересня — малохмарно, без опадів. Вітер північний, 3-8 м/с. Температура вночі +9+14, вдень +23+28. 17 вересня — мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі +9+1о, вдень +25+30.

З 15 по 18 вересня на території області утримується надзвичайна (V класу) пожежна небезпека.

Теги: пожежна небезпека, Дніпропетровщина,екосистеми

© 2020 ternopol-inform

Мої відео