Тернопіль Інформ

Кількість хворих на коронавірус на Дніпропетровщині зростає через недотримання карантину

Кількість хворих на коронавірус на Дніпропетровщині зростає через недотримання карантину
20596 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фахівці COVID-центру лікарні ім. Мечникова вважають, що люди забули про маски, дистанцію та антисептики. Саме через недотримання карантинних обмежень захворюваність у регіоні збільшується.

Впродовж минулих вихідних у Дніпропетровській області виявлено 113 нових випадків коронавірусної хвороби. Спалах захворюваності підтверджують і у COVID-центрі лікарні ім. Мечникова, де рятують пацієнтів із тяжким перебігом хвороби та лікують вагітних жінок із коронавірусом. Лікарі зазначають — все через легковажне ставлення до своєї безпеки та карантинних правил.

«На сьогодні в нашому центрі перебуває 20 осіб, з яких 7 у реанімації, в тяжкому стані, пацієнти кисеньзалежні, — каже заступник головного лікаря Ірина Китова. — Інші в терапії. Щодня йде ротація людей, втім захворюваність збільшується. Ми пов’язуємо такі показники із недотриманням карантинних обмежень. Люди забули про маски, дистанцію, антисептики. Втім цього ще ніхто не відміняв».

Тим часом, карантинні обмеження в області продовжили до 31 жовтня. Більш суворі обмеження запроваджуються в культурно-розважальній сфері — під забороною дискотеки, робота нічних клубів, свята у закладах громадського харчування. Концерти дозволено проводити лише закладам культури, які спеціалізуються на концертній діяльності протягом останнього року.

Теги: коронавірус,лікарня ім.Мечникова,зростання захворюваності, Дніпропетровщина

© 2020 ternopol-inform

Мої відео