Тернопіль Інформ

У П’ятихатках відкрили Меморіал Пам’яті на честь загиблих у російсько-українській війні

У П’ятихатках відкрили Меморіал Пам’яті на честь загиблих у російсько-українській війні
48165 ПЕРЕГЛЯДІВ

Право зняти блакитне покриття з пам’ятника надали дітям полеглих героїв. Відкриті й усміхнені обличчя дивилися з 26 меморіальних табличок на всіх, хто був присутній на площі у ту урочисто-гірку мить. Вшанувати полеглих прийшли не лише рідні, з інших міст регіону приїхали бойові побратими, волонтери, духовенство, громадськість.

Не зраджувати пам’ять тих, хто віддав своє життя за незалежність України і свій народ — на цьому у своїй промові наголосив меценат та голова Міжнародного Благодійного Фонду «Солідарність» Олександр Петровський, коштом якого й був споруджений меморіал.

«Меморіал потрібний не мертвим — Меморіал потрібен нам живим, щоб розуміли яку страшну ціну наші родини платять за Незалежність України, за народження нації, та не зраджували як полеглих ,так і їхніх дітей, і саму Україну», — зазначив він.

Вклонитися матерям загиблих воїнів приїхала і Оксана Іванівна Петровська. Вона прочитал вірш-молитву матері, яка чекає свого сина з фронту.

Саме за ставлення до родин загиблих, за збереження пам’яті та розбудову української Незалежності родини загиблих вишили власними руками ікони-обереги та передали Оксані Іванівні та Олександру Володимировичу Петровським.

Під час пам’ятної церемонії відслужили поіменну панахиду і освятили меморіал. Присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів-земляків хвилиною мовчання й поклали квіти. Владика Дніпропетровської єпархії ПЦУ Симеон перед освяченням меморіалу зауважив, що всім нам ще належить зробити багато роботи, адже війна за незалежність триває, як і боротьба за власну свідомість, за щасливе майбутнє дітей, чиї батьки віддали життя в боротьбі з російським окупантом. Віра та нація — це і є наша сила, це і є Україна та її незалежність, яку необхідно здобувати на всіх фронтах.

Слід пам’ятати, що війна триває. На Меморіалі, як не гірко, але залишили «вільні місця», бо страшний рахунок полеглих воїнів, на жаль, не припиняється...

 

Теги: Олександр Петровський,МБФ Солідарність,Меморіал загиблим,П'ятихатки

© 2020 ternopol-inform

Мої відео