Тернопіль Інформ

17-річний ліцеїст Саша Гаркуша, який врятував життя п’ятьох дітей, отримав орден «За мужність»

17-річний ліцеїст Саша Гаркуша, який врятував життя п’ятьох дітей, отримав орден «За мужність»
37346 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще на початку червня 2020-го Наказом Президента України ліцеїст Криворізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Олександр Гаркуша був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. А 31 липня нагорода нарешті знайшла Героя — юнак отримав її з рук голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Бондаренка.

Нагадаємо, курсант вчинив героїчний вчинок та проявив мужність, врятувавши життя п’ятьох дітей в с.Пашена Балка 1 липня 2019 року. Тоді хлопець відібрав у дітей вибуховий пристрій невідомого походження, який дітлахи підпалили. Незважаючи на загрозу своєму життю, він прикрив вибуховий пристрій своїм тілом. Внаслідок цього юнак отримав комплексну мінно-вибухову травму, в подальшому переніс 3 клінічні смерті та 5 операцій.

Від початку справа про вибух в Пашеній Балці знаходилася на особистому контролі Президента України Володимира Зеленського. І саме Президент під час свого першого візиту в Дніпро в липні 2019-го року допоміг активістам організувати масштабну благодійну акцію «Землю залиште дітям!», під час якої були зібрані кошти на лікування поранених дітей.

Олександр Гаркуша мріє про особисту зустріч із Президентом, аби висловити йому слова подяки за підтримку.

Теги: нагорода,Олександр Гаркуша,орден,За мужність, Дніпропетровщина

© 2020 ternopol-inform

Мої відео