Тернопіль Інформ

ЄС поки не відкриває кордони для України через високий показник захворюваності

ЄС поки не відкриває кордони для України через високий показник захворюваності
203539 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проте МЗС веде переговори з низкою країн, які популярні влітку у наших туристів. Туреччина, Грузія та інші країни готові зустріти українців незалежно від думки ЄС. Про це під час години запитань до уряду повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

З 15 червня країни Євросоюзу скасовують заборону для в`їзду туристів з-за меж ЄС. Але не для всіх країн. Україна у список тих, кому «дозволено», поки, на жаль, не потрапила. У МЗС пояснюють, що все через перевищення норми кількості хворих на коронавірус на 100 тисяч населення. На думку міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, справа виключно в цифрах, що не відповідають вимогам ЄС, а не в недовірі до чесності української статистики.

«Це проблема цифр як таких, тому що встановлений певний ліміт кількості хворих на 100 тисяч населення. Ми знаходимося дуже близько до цього порогу і навіть незначне покращення ситуації в Україні дозволить нам вписатися у стандарти. Тоді в’їзди для українців будуть відкриті», — зазначив Кулеба.

Наразі ведуться переговори з деякими країнами Євросоюзу щодо туристичних подорожей українців. Турція, наприклад, готова з 1 липня приймати наших туристів.

Нагадаємо, ЄС ще 18 березня наклав заборону майже на всі подорожі іноземців. Залишилося декілька категорій, які зберегли право в’їзду до Євросоюзу: водії вантажівок, іноземці, які мають право на проживання або роботу в ЄС, дипломати.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео