Тернопіль Інформ

Мінцифри створило мапу інтернет-забезпечення України

Мінцифри створило мапу інтернет-забезпечення України
90083 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство цифрової трансформації України запустило сайт, де охочі можуть заповнити форму і розповісти про реальний стан інтернет-покриття в країні. Нова платформа, зазначили розробники, має стати першим кроком до створення мапи мережевого забезпечення України.

Завдання сайту та його аналітиків - дізнатися реальне інтернет-покриття у населених пунктах, з’ясувати, чи відповідає швидкість у наявних мережах заявленій та виявити, в яких територіальних зонах підключення взагалі відсутнє.

Подібного дослідження, зазначили в Мінцифри, в країні раніше ніколи не проводили. 

Отримані дані, продовжують експерти, допоможуть у подальшій роботі з покращення стану мережевого покриття на території України. В свою чергу, користувачі зможуть поліпшити якість доступу у своєму регіоні, а оператори - вдосконалити мережі.

За 5 років, переконують у Міністерстві цифрової трансформації, Інтернет забезпеченими будуть усі куточки держави.

На сайті broadband.gov.ua кожен може розповісти, чи є у нього інтернет та з якою швидкістю він працює. Швидкість з‘єднання визначається автоматично, достатньо лише зайти на сайт та пройти спідтест зі свого комп’ютера чи смартфона. Це можна зробити як анонімно, так і залишивши свої дані.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео