Тернопіль Інформ

Прем`єр-міністра України Олексія Гончарука відправили у відставку

Прем`єр-міністра України Олексія Гончарука відправили у відставку
259569 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 411 народних депутатів, присутніх у сесійній залі, ніхто не проголосував проти. Про це стало відомо під час засідання Верховної Ради.

4 березня депутати зібралися на позачергове засідання Верховної Ради. До порядку денного було внесено питання «про Кабінет Міністрів», очікувалося, що Парламент відправить у відставку уряд Олексія Гончарука, сформований 31 серпня 2019 року. Так і сталося.

Президент України Володимир Зеленський із трибуни Верховної Ради зазначив, що цей уряд мав свої досягнення, але зробленого замало. До того ж, багато питань залишилося щодо невиконання бюджету, розміру пенсій, галузі охорони здоров`я, вугільної промисловості, зарплати міністрів тощо.

Перед голосуванням за свою відставку Гончарук подякував президенту та міністрам за спільну працю, але відмітив, що 6 місяців — недостатній термін для оцінювання роботи уряду.

«За» відставку проголосували 353 депутати, утрималися — 49 (представники партії «Голос» та «Європейська солідарність»), ніхто з присутніх не голосував проти.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео