Тернопіль Інформ

Рябошапка, Чумак, а тепер Венедіктова: в Україні призначено нову генпрокурорку

Рябошапка, Чумак, а тепер Венедіктова: в Україні призначено нову генпрокурорку
203141 ПЕРЕГЛЯДІВ

269 нардепів Верховної Ради на позачерговому засіданні сказали «так» т.в.о. голови Державного бюро розслідувань Ірині Венедіктовій і призначили її новою генеральною прокуроркою країни.

«Проаналізувавши зазначений проєкт Постанови, вивчивши відомості стосовно кандидата на посаду Генерального прокурора Венедіктової І.В., зокрема, про її громадянство, освіту, трудову діяльність, декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, а також відомості про судимість кандидата, члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України надати згоду на призначення Президентом України Венедіктової Ірини Валентинівни на посаду Генерального прокурора та прийняти відповідну постанову», - зазначено у висновку комітету від 17.03.2020.

До призначення нова герпрокурорка, якій 41 рік, очолювала Комітет Верховної ради з питань правової політики, потім обійняла посаду т. в.о. глави Державного бюро розслідувань. Венедіктова має юридичну освіту, вона доктор юридичних наук, професор, завідувачка кафедри цивільно-правових дисциплін юридичного факультету Харківського університету ім. Каразіна.

Пропозицію щодо призначення Венедіктової висловив очільник країни Володимир Зеленський. Він зазначив, що фахові та моральні якості кандидатки дадуть змогу забезпечити стабільну й злагоджену роботу органів прокуратури та викорінити корупцію в системі.

Ірина Венедіктова стала першою в історії незалежної України жінкою, яка посіла посаду генеральної прокурорки.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео