Тернопіль Інформ

Ціни на гречку та овочі у деяких регіонах України зросли на 50-60% — АМКУ

Ціни на гречку та овочі у деяких регіонах України зросли на 50-60% — АМКУ
203033 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час карантину ціни на продукти у супермаркетах змінюються майже щодня, а в окремих випадках зросли вполовину. Щоб виявити порушників, у ситуацію втрутиться Антимонопольний Комітет. Про це йдеться у заяві відомства на офіційній сторінці в одній з соцмереж.

«Наразі в деяких регіонах ми бачимо, що з початку березня ціни на гречку зросли більше ніж на 50 %, пшоно – на 24 %, цукор - на 16 %. Значне підвищення цін зафіксовано в деяких мережах і на овочі: майже на 60 % подорожчала картопля, вдвічі піднялися ціни на цибулю та моркву», - кажуть в АМКУ.

Крім того, у комітеті вимагатимуть від харчових рітейлерів оперативно надавати повну інформацію про закупівельні та роздрібні ціни на крупи, хліб, цукор, борошно, найпопулярніші види м’яса, овочі тощо.

Всю зібрану інформацію використовуватимуть для того, аби виявити порушників, які користуються ситуацією у країні, штучно завищуючи ціни на продукти.

Нагадаємо, 23 березня торгівельна мережа супермаркетів «АТБ» повідомила про підвищення цін на продовольчі товари. Такий крок у компанії назвали вимушеним через збільшення цін усіх гуртових постачальників продуктів.

«Підняття вартості товарів постачальники пояснюють значним зростанням витрат на виробництво продукції, пов'язаним із карантинними заходами і суворими обмеженнями, а також зі зміною цін на всі імпортні складові собівартості товару», — йдеться в офіційному повідомленні мережі.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео