Тернопіль Інформ

На всій території України оголосили надзвичайну ситуацію до 24 квітня

На всій території України оголосили надзвичайну ситуацію до 24 квітня
62986 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабінету Міністрів. Пов’язано це з тим, що хворі на коронавірус вже виявлені в 13 областях і столиці України. У разі, якщо не вдасться у цій термін подолати епідемію COVID-19, уряд зможе продовжити карантин і режим надзвичайної ситуації.

З середи у режим НС переводять державну систему цивільного захисту. Облаштують КПП для пропуску громадян, причому пропускати будуть лише після медогляду водіїв та пасажирів авто, а також дезінфекції транспортних засобів. Всі дороги, тротуари та місця спільного користування планують регулярно дезінфікувати.

Окремо урядовці ухвалили процедуру обов’язкового медичного обстеження на коронавірус тих, в кого є ознаки інфекційного захворювання та тих, хто з ними контактував. Відмовитись від тесту ніхто з пацієнтів не має права. Медики можуть звертатися до поліції у цьому питанні, щоб вони забезпечували громадський порядок. Планується також дозволити госпіталізацію дітей матерів-одиначок, хворих на COVID-19, щоб вони не залишились без нагляду.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео