Тернопіль Інформ

МЗС закликало українців, які за кордоном, залишатися в країнах перебування

МЗС закликало українців, які за кордоном, залишатися в країнах перебування
174807 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вирушати в дорогу під час пандемії у світі — великий ризик та небезпека. Про це під час брифінгу наголосив очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба.

В умовах нинішньої складної ситуації громадянам України краще залишатися там, де вони знаходяться, і не прагнути повернутися на Батьківщину. Наразі для повернення в Україну в зв`язку з закриттям кордонів зареєструвалися 11 015 громадян, повідомляє пресслужба МЗС. За словами Дмитра Кулеби, це динамічна цифра, оскільки хтось постійно евакуюється, хтось змінює свою думку та залишається.

Він закликав громадян України, які мають кошти для проживання в тій країні, де вони зараз перебувають, там і залишатися. Бо ті, хто обирають подорож, наражають себе на небезпеку.

«Ви не можете здійснити тривалий переїзд, не торкаючись поверхонь, не спілкуючись з людьми. І ви ніколи не знаєте, де може виникнути ризик зараження», — підкреслив керівник міністерства.

До речі, він зазначив, що ніхто насправді не знає загальну кількість українців, що перебувають за кордоном. Інформація є про тих, хто зареєструвався у системі «Друг» або звернувся до консульства.

Щодо співвітчизників, хворих на коронавірус, у МЗС є інформація про 40 українців, які проходять лікування за кордоном. Зокрема, в Іспанії, Польщі, Німеччині, Італії. 8 громадян україни вже одужали — в Японії, Польщі, Іспанії, Німеччині. Чотири українки в Італії померли.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео