Тернопіль Інформ

Хто відповість за вбивство дитини?

Хто відповість за вбивство дитини?
34062 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Безкарність вбиває" - під таким лозунгом у Дніпрі пройшла акція. Близько п’ятдесяти мітингувальників зібрались під Головним управлінням Національної поліції та вимагали покарати вбивць п’ятирічного Кирила Тлявова, що трагічно загинув від кулі поліцейських у Переяславі-Хмельницькому.

Нагадаємо, 31-го травня у дитину поцілили двоє правоохоронців - старший сержант Володимир Петровець та лейтенант Іван Приходько. За наявною на тепер інформацією, поліцейські у нетверезому стані розважалися, палили по бляшанках чи то з табельної зброї, чи то з рушниці та поцілили у голову хлопчика, який неподалік грався на подвір’ї. Хоч підозрюваних затримали та обрали їм запобіжний захід — 60 діб арешту без права на заставу, мітингувальники переконані, справедливого суду над чоловіками не буде.

"Відбувається фарс в плані суду, тому що вже планується апеляція та шукаються треті особи, які нібито можуть бути вбивцями дитини, а не ті поліцейські. Якщо ми будемо про це мовчати, то можемо дочекатися того моменту, коли цих людей виправдають, відпустять, і ніхто знову ж таки відповідальності не понесе",- каже учасник акції Іван Шваєв.

Зброю, з якої вбито хлопчика, досі не знайшли, обоє поліцейських у суді заперечили свою провину. Кожен стверджував, що не стріляв у напрямку дитини. Організатор акції Вірослав Цюп’як, запевняє:

"Правоохоронна система має забезпечувати правопорядок, вона має бути легітимною, ми маємо їй довіряти. А зараз вона не ефективна, реформа не вдалася і я  виступаю за те, щоб реформу правоохоронної системи перезапустили", - каже хлопець.

Хвиля акцій "Безкарність вбиває" пройшла по всій країні.  Протестувальники вимагають відставки очільника МВС Арсена Авакова, голови Нацполіції Сергія Князєва та найвищої міри покарань для вбивць дитини. Подібні мітинги відбулись у Києві, Одесі, Львові, Рівному, Харкові, Черкасах, Кривому Розі, Нікополі та на батьківщині хлопчика. Тим часом, Арсен Аваков заявив, що не бачить необхідності самому йти з посади і звільняти Сергія Князєва. А у справі про вбивство Кирила Тлявова вже не два, а п’ять підозрюваних.

 

 

Читайте також: 14-річний хлопчик вистрілив у свого молодшого брата

© 2020 ternopol-inform

Мої відео