Тернопіль Інформ

Засуджені колонії на Дніпропетровщині працюють без трудових договорів

Засуджені колонії на Дніпропетровщині працюють без трудових договорів
32966 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про працевлаштування без оформлення Ольга Англічанова та інші засуджені жінки Покровського виправного центру №79 скаржилися ще рік тому. Тоді вони були кувалдерками на Нікопольському феросплавному заводі. Нині їх перевели до швейного цеху, проте так само без трудового договору.

«У колонії ми працюємо без трудових договорів і заробітної плати. Зарплата – це два шматка мила: господарського й туалетного”, – розказала Ольга Англічанова.

Інформація підтвердилась під час судового розгляду апеляційної скарги Ольги Англічанової. Прокурорка Альбіна Шустова повідомила, що згідно з довідкою колонії, у 2019 році Ольга взагалі не працювала. 

Тож судді в умовно-достроковому звільненні їй відмовили, і тепер жінка проведе за ґратами ще вісім місяців.

Як вона “не працює” жінка демонструє на світлинах. На фото – розкрійний цех, де вона донедавна була бригадиром. У приміщенні, де працюють ножі, немає нормального освітлення.

“Руку не те, що поранити, можна відрізати, настільки страшні ці інструменти. Та коли я сказала про це начальниці колонії, вона відповіла, що грошей немає на лампи, заклад у боргах”, - розповіла засуджена.

Наразі в Покровській виправній колонії відбувають покарання кількасот жінок, котрі через неоформлені трудові відносини фактично позбавлені права на гідні умови праці й хоча б мінімальну оплату. Однак через неофіційне працевлаштування їм складно скористатися правом на умовно-дострокове звільнення.

Буквально кілька тижнів під час навчально-методичних зборів в Солонянській виправній колонії №21 журналістів переконували: проблему неофіційного працевлаштування в колоніях вирішили….

© 2020 ternopol-inform

Мої відео