Тернопіль Інформ

Феєрія Дніпра: в місті стартував Всеукраїнський театральний фестиваль

Феєрія Дніпра: в місті стартував Всеукраїнський театральний фестиваль
258440 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фестиваль проходить третій рік поспіль. Цьогоріч за вісім днів організатори планують представити 9 вистав, як молодих постановників, так і вже досвідчених режисерів з Києва, Харкова та Дніпра.

Відкрили “Феєрію Дніпра” прем’єрою. У Національному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка презентували драматичну поему на дві дії “Свіччине весілля”. У постановці мова йде про боротьбу за привілеї, час, коли в українських містах і селах ремісникам заборонялось запалювати світло у домівках.

“П’єса ця — про нас сьогоднішніх, хоча і написана у 1930 році. Тексти дуже гострі, тому тоді вона була заборонена. Тут дуже непрості персонажі, характери — вони всі конфліктні й живуть на внутрішніх протидіях та сумнівах”, — розповідає режисер-постановник Юрій Кочевенко.

Серед інших запланованих вистав: «Порцеляновий кролик» дніпровського театру «Віримо», київський театр «Золоті Ворота» представить спектакль «Сталкер», вистава «Вій» чернігівського театру, Київський академічний театр юного глядача на Липках з виставою «Кураж», Харківська обласна громадська організація творчого об’єднання „Театр 19” з виставою „Двері”, Київський академічний театр на Подолі з виставою „Зойчина квартира”, вистава «Ревізор» Дніпровського академічного театру драми і комедії, «Про мишей і людей» — театральної компанії «Бенюк і Хостікоєв».

Триватиме “Феєрія Дніпра” до 26 жовтня включно.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео