Тернопіль Інформ

Екс-посадовця ПФУ судитимуть за безпідставне поновлення пенсії тимчасово переміщеній особі

Екс-посадовця ПФУ судитимуть за безпідставне поновлення пенсії тимчасово переміщеній особі
221261 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Краматорської окружної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно колишнього посадовця державної установи, який обвинувачується у зловживанні службовим становищем, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам (ч. 1 ст. 364 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 27 серпня 2016 року головний спеціаліст відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Управління Пенсійного фонду у м. Дружківці умисно, без наявності підтверджуючих документів, вніс неправдиві дані до відомостей щодо поновлення пенсійних виплат тимчасово переміщеній особі.

В результаті порушення Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» за період з липня 2014 року по вересень 2016 року вказаній особі безпідставно нараховано та виплачено 94,6 тис грн державних коштів.

Максимальне покарання за вказаною статтею – до трьох років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео