Тернопіль Інформ

На Миколаївщині військовослужбовця, який двічі залишав місце служби, засуджено до 3 років 2 місяців позбавлення волі

На Миколаївщині військовослужбовця, який двічі залишав місце служби, засуджено до 3 років 2 місяців позбавлення волі
49461 ПЕРЕГЛЯДІВ

За підтримання публічного обвинувачення Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, 05.05.2021 Центральний районний суд м. Миколаєва визнав військовослужбовця військової служби за контрактом винним у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин (ч. 4 ст. 407 КК України) та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки і 2 місяці.

З’ясовано, що вказаний матрос, 29.03.2017, з метою тимчасово ухилитися від виконання обов’язків з військової служби, не з’явився вчасно на службу без поважних причин, та незаконно перебував поза її межами до 06.04.2017.

Вдруге, 10.07.2017, він знову скоїв аналогічний злочин – покинув місце служби та був відсутній до 29.05.2018.

Ухвалюючи вирок суд урахував щире каяття військовослужбовця, його активне сприяння у розкритті злочину та участь у бойових діях в зоні АТО.

Однак, враховуючи ступінь тяжкості вчиненого злочину, а також його негативну характеристику з місця служби і вчинення ним корисливих злочинів, суд, за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно відправив військовослужбовця за грати.

Теги: військовослужбовець,самоволка,Миколаївська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,вирок суду

© 2020 ternopol-inform

Мої відео