Тернопіль Інформ

Перший пішов: патрульна поліція затримала одного з паліїв сухостою!

Перший пішов: патрульна поліція затримала одного з паліїв сухостою!
22334 ПЕРЕГЛЯДІВ

Патрульна поліція Дніпровської області розповіла про те, що нещодавно вони затримали чоловіка, який намагався спалити сухостій поблизу лісосмуги. Йому вже висунули обвинувачення, тож тепер на нього чекає штраф.

Поліціянти розповіли, що 15 березня, приблизно о 17.00 патрульні помітили чоловіка, який намагався спалити сухостій просто посеред лісосмуги. В його руках була ручна газова горілка. Поліційні зупинились на узбіччі, аби повідомити чоловіка про те, що він порушує закон. Але у відповідь вони отримали інформацію про те, що в землероба тут знаходиться поле. Тож кожного року він випалює сухостій поблизу нього. Це, на його думку, один зі способів навести лад поблизу його угіддя. Тож чоловік відмовився визнавати незаконність своїх дій.

На щастя, вогонь лише починав розгорятись, тож правоохоронці швидко його потушили. Пожежників викликати їм не довелось. А от працівники Державної екологічної інспекції все ж таки приїхали. Вони разом із представником Українського товариства мисливців і рибалок склали протокол. Чоловікові висунули обвинувачення за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тож за самовільне випалювання рослинності та її залишків чоловікові загрожує штраф на суму від 1360 до 6120 гривень.

А ми нагадуємо про те, що вчора пожежники звертались до дніпрян із проханням припинити вбивати природу. Сьогодні до їхнього звернення приєднались також і працівники Державної екологічної інспекції. Вони повідомили про те, що під час спалювання сухостою, ви вбиваєте також дерева, які знаходяться поблизу. Газ, який виходить після продуктів перегоряння вбиває все навколо себе. Не одразу, ви цього одразу й не помітите. Проте через декілька років наслідки дадуть про себе знати.

Автор: redactor.newsukraine

© 2020 ternopol-inform

Мої відео