Тернопіль Інформ

Колишнього керівника підприємства МОУ викрито на розтраті військового майна

Колишнього керівника підприємства МОУ викрито на розтраті військового майна
102881 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону Центрального регіону України на Київщині викрито колишнього начальника одного з державних підприємств Міністерства Оборони України. Вказана посадова особа підозрюється у привласненні та розтраті державного майна.

   За попередніми даними слідства, посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою незаконного особистого збагачення за рахунок майна державного підприємства Міністерства оборони України привласнив дві одиниці вантажної автомобільної техніки. В подальшому він надав цю техніку в оренду третім особам від імені комерційної структури, засновником та директором якої він же й являвся.



   Викриття підозрюваного відбулося військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону за оперативного супроводу ГУ СБУ в м. Києві та Київській області спільно зі слідчими Нацполіції.

   Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

   Санкції ч. 2 та ч.3 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) передбачають покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років..

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури центрального регіону України

Теги: Військова Прокуратура,Військова прокуратура Білоцерківського гарнізону,викрито ,повідомлено про підозру,підприємство МОУ,начальник,розтрата,військове майно

© 2020 ternopol-inform

Мої відео