Тернопіль Інформ

Зеленський призначив куратором правоохоронних органів чиновника МВС часів Януковича

Зеленський призначив куратором правоохоронних органів чиновника МВС часів Януковича
8137 ПЕРЕГЛЯДІВ

Володимир Зеленський призначив заступником глави Офісу президента Олега Татарова, який під час Майдану заявляв, що мітингувальники самі себе вбивають. Тепер він буде займатися формуванням державної політики в сфері правоохоронної діяльності.

Відповідний указ президент підписав 5 серпня. «У сферу моїх компетенцій входить формування державної політики в галузі правоохоронної діяльності, експертне-аналітичне забезпечення діяльності Офісу президента України, забезпечення гарантій національної безпеки держави в сферах правоохоронної діяльності, протидії корупції, захисту прав людини», – заявив Татаров, повідомляє UA.News

Олег Татаров в 1999-2014 роках служив в органах внутрішніх справ. З 2011 року був заступником начальника Головного слідчого управління МВС України. Після Революції Гідності пішов займався адвокатською практикою.

Нагадаємо, Татаров прославився тим, що під час подій на Майдані, коли був розстріл на Інститутській, переконував ЗМІ і зарубіжних послів, що мітингувальники стріляють самі в себе. Також Татаров заявляв, що силовики силоміць розганяли протестуючих на Майдані, тому що «допомагали розчистити територію центру Києва вночі, щоб не заважати проїзду транспорту». При цьому він також підкреслив, що міліція не «застосовувала сили і спецзасоби».

У квітні 2020 року Татарова намагалися призначити заступником директора ДБР, потім в ОПУ, але після обурення громадськості питання було відкладено.

Також 5 серпня Зеленський своїм указом звільнив главу Головного управління розвідки Міністерства оборони Василя Бурбу. Замість нього керівником військової розвідки призначено Кирила Буданова.

Теги: Інформаційне агентство, новини України,новини України та світу,Олег Татаров,Володимир Зеленський
Автор: News Ukraine

© 2020 ternopol-inform

Мої відео