Тернопіль Інформ

Ухвалою суду апеляційної інстанції покарання для посадових осіб Дніпропетровської митниці залишено без змін

Ухвалою суду апеляційної інстанції покарання для посадових осіб Дніпропетровської митниці залишено без змін
90702 ПЕРЕГЛЯДІВ
Завдяки виваженій та наполегливій позиції Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України ухвалою Дніпровського апеляційного суду залишено без змін вирок суду першої інстанції стосовно заступника начальника аналітично-розшукового відділу управління аналізу ризиків протидії митним правопорушенням департаменту митниці ДФС України та головного інспектора цього ж відділу.
 
Вироком суду вказаних осіб визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та засуджено до покарання у виді 6 та 5 років 2 місяці позбавлення волі відповідно, з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах, в тому числі органах ДФС України, строком на 3 роки, з конфіскацією всього особисто їм належного майна.  
 
Нагадаємо, що упродовж вересня 2015 року – січня 2016 року посадові особи Дніпропетровської митниці за безперешкодне розмитнення товарів із КНР та Туреччини, а також нестворення перешкод при їх розмитненні на території митного посту та пришвидшення процедури оформлення необхідних документів вимагали та одержали від підприємця неправомірну вигоду на загальну суму 30 000 гривень.
 
У січні 2016 року протиправну діяльність митників викрили Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону спільно зі співробітниками УСБ України в Дніпропетровській області, а правопорушників затримали в порядку ст. 208 КПК України.
Теги: військова прокуратура,Дніпро, митниця, апеляційний суд,ухвала,митники,хабар

© 2020 ternopol-inform

Мої відео