Тернопіль Інформ

Допомагають легітимізувати владу держави-агресора на захопленій Луганщині ‒ підозрюються двоє «начальниць багатофункціональних центрів»

Допомагають легітимізувати владу держави-агресора на захопленій Луганщині ‒ підозрюються двоє «начальниць багатофункціональних центрів»
313154 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру двом громадянкам у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканки міста Ровеньки та смт Слов’яносербськ у лютому 2023 року отримали керівні посади в незаконних органах влади.

Обидві очолили «багатофункціональні центри надання державних та муніципальних послуг» в захоплених населених пунктах Луганщини.

Підозрювані допомагають окупантам легітимізувати свою владу на тимчасово окупованій території області.

Підрозділи, якими вони керують, надають близько 40 видів послуг у взаємодії з відомствами та міністерствами псевдореспубліки, серед яких: видача паспортів російського зразка, надання щомісячної матеріальної допомоги від рф.

Зазначимо, що обидві фігурантки до призначення обіймали посади в окупаційних владних структурах «лнр».

Наразі вирішується питання щодо оголошення осіб у розшук та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

 

© 2020 ternopol-inform

Мої відео