Тернопіль Інформ

«Директору лісомисливського господарства лнр» на захопленій Луганщині повідомлено про підозру у державній зраді та колабораціонізмі

«Директору лісомисливського господарства лнр» на захопленій Луганщині повідомлено про підозру у державній зраді та колабораціонізмі
370748 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури лісничому Піщаного лісництва ДП «Станично-Луганське лісомисливське досвідне господарство» повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після початку повномасштабного російського вторгнення правоохоронець зрадив присязі та почав співпрацювати з окупантами.

Надалі залишався на захопленій території Луганської області.

Чоловік добровільно обійняв посаду «директора Сєвєродонецького лісомисливського господарства лнр». Незаконно створений структурний підрозділ входить до складу «міністерства природних ресурсів та екології лнр».

Дотепер він організовує діяльність «господарства», співпрацює з представниками держави-агресора.

Періодично надає інтерв’ю пропагандистським медіа, де дякує вищому керівництву за отриману техніку в рамках «програми соціально-економічного розвитку лнр».

Наразі вирішується питання щодо оголошення його у розшук та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід ‒ співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео