Тернопіль Інформ

Ще трьом військовслужбовцям зс рф, серед яких – командир відділення, повідомлено про підозру

Ще трьом військовслужбовцям зс рф, серед яких – командир відділення, повідомлено про підозру
330004 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у 2014 році старший сержант Сімферопольського прикордонного загону дезертирував з місця служби та добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив на посаду стрільця та у складі нзф «днр» й брав участь у бойових діях проти Сил Оборони на околицях кургану Саур-Могила. Після повномасштабного вторгнення рф в Україну в якості командира відділення чоловік воював на позиціях окупантів в районі сіл Солодке, Старомлинівка й Завітне Бажання Волноваського району.
 
         
 
Ще двоє уродженців Луганської області, один з яких служив державі-агресору ще з 2016 року, у складі мотострілецької бригади зс рф чинили опір ЗСУ поблизу с. Берестове Бахмутського району. Зокрема, у квітні 2024 року за наказом російського командування вони намагались на бронетранспортері стримувати наступ українських захисників, але були затримані.
 
Наразі усі троє чекають на вироки суду під вартою. Максимальне покарання за санкціями статей – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

© 2020 ternopol-inform

Мої відео