Тернопіль Інформ

Оголошено вирок псевдодепутату «народної ради днр»: зрадника і колаборанта засуджено до 12 років за ґратами

Оголошено вирок псевдодепутату «народної ради днр»: зрадника і колаборанта засуджено до 12 років за ґратами
362874 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді провину громадянина у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст.111-1 КК України).

 

Його заочно засуджено до 12 років за ґратами з конфіскацією майна, а також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язаних з наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 15 років.
 
 
У листопаді 2018 року житель тимчасово окупованого м. Донецька отримав мандат «депутата» так званої народної ради «днр». Відчуваючи особисту відповідальність за «державотворення» у невизнаній республіці, чоловік у вересні 2022 року позитивно проголосував на засіданні сесії за прийняття закону «про референдум днр з питання входження до складу рф на правах суб’єкта».
 
Тоді ж фейкові народні обранці призначили й проведення незаконного волевиявлення громадян, яке відбувалось під тиском «спостерігачів», без дотримання таємниці голосування та в присутності озброєних силовиків. Усі ці фактори сприяли обранню «правильного» варіанту у наданих бюлетенях.
 
Прихильність російському диктаторському режиму вже мала для донеччанина суттєві неприємні наслідки. На нього та його колег по «депутатському корпусу» накладено санкції Радою національної безпеки і оборони України й урядами ЄС, Великої Британії, Канади, Швейцарії, Нової Зеландії, Австралії та Японії. А отже засуджений нині «політичний діяч» не може розпоряджатися власним майном або орендувати чуже, купляти земельні ділянки й займатися торгівлею, відкривати банківські рахунки і використовувати кошти з наявних карток на території багатьох країн світу.
 
Наразі засуджений перебуває у розшуку.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео