Тернопіль Інформ

Інформували росіян про місця дислокації ЗСУ – засуджено двох мешканців Донеччини

Інформували росіян про місця дислокації ЗСУ – засуджено двох мешканців Донеччини
319621 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судами ухвалено вироки громадянам України за фактами несанкціонованого поширення інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України). Чоловіка засуджено до 5 років ув’язнення, а жінку – до 8 років.
Прокурори у судах довели, що у березні 2023 року мешканець м. Краматорська у приватному чаті месенджеру «Telegram» поширював відомості воєнного характеру. Попри те, що російська армія обстрілює його рідне місто, чоловік все одно вирішив допомагати окупантам інформаційно та вказував на об’єкти, де розташовуються підрозділи та техніка ЗСУ. Крім того, у текстових повідомленнях він писав про потребу в «перевихованні» нашої нації та висловлював до неї свою зневагу й презирство.
 
          
 
У травні 2023 року мешканка м. Слов’янська, використовуючи той же месенджер, також передавала представнику рф інформацію воєнного характеру, зібрану в своєму місті.
 
Досудові розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Громадяни чекали на вироки Індустріального районного суду м. Дніпропетровська та Слов’янського міськрайонного суду під вартою.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео