Тернопіль Інформ

Розстріляли родину з двома дітьми на «Житомирській трасі» – повідомлено про підозру шістьом військовослужбовцям збройних сил рф

Розстріляли родину з двома дітьми на «Житомирській трасі» – повідомлено про підозру шістьом військовослужбовцям збройних сил рф
407264 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру командиру 4-го розвідувального взводу розвідувальної роти 37 ОМСБр 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу ЗС РФ та п’яти його підлеглим у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Розслідуванням встановлено, що під час окупації сіл Северинівка, Мотижин і Копилів Бучанського району Київської області, підозрювані проводили спеціальні рейди, спрямовані на залякування цивільного населення і його тероризування.

На початку березня 2022 року, на виконання наказу командира, підлеглі військовослужбовці відкрили вогонь по двох цивільних автомобілях, що рухалися назустріч екіпажу по так званій Житомирській трасі.   

В одному з автомобілів знаходився чоловік з 15-річною донькою, в іншому – його дружина та молодша донька 8 років. Родина намагалася виїхати з окупованої Северинівки. Внаслідок обстрілу чоловік та жінка загинули одразу, старша дитина отримала вогнепальне поранення. Сестер окупанти забрали до своєї БМП, молодшу дівчинку згодом віддали чоловіку, що проживав поруч з місцем дислокації підрозділу. Старшу - вивезли за межі України.

Лише через 9 місяців стало відомо що вона загинула від отриманого поранення. Це підтверджено висновком судової медичної експертизи. Її тіло вдалося повернути на Батьківщину та передати родичам для поховання.  

Крім того, російські військовослужбовці того ж дня здійснили постріли з вогнепальної зброї по ще одному автомобілю. В ньому перебували водій та четверо пасажирів. В даному випадку мирні мешканці не постраждали, ушкоджень зазнав лише транспортний засіб.

Викриття та документування злочину проводили співробітники ГУ СБ України у м. Києві та Київській області спільно з підрозділами Національної поліції.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео