Тернопіль Інформ

Викрито підприємця, який заволодів бюджетними коштами на відновленні дитячих закладів, пошкоджених внаслідок обстрілів

Викрито підприємця, який заволодів бюджетними коштами на відновленні дитячих закладів, пошкоджених внаслідок обстрілів
395364 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Броварської та Вишгородської окружних прокуратур повідомлено про підозру директору товариства за фактами заволодіння чужим майном та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, у Броварському та Вишгородському районах підрядник виконував роботи з відновлення двох дитячих навчальних закладів, що зазнали пошкоджень  внаслідок ворожих обстрілів. Виконавець завищив вартість використаних будівельних матеріалів, вніс ці дані до офіційних документів та завірив підписом.

На їх підставі товариству надлишково сплачено понад 380 тисяч гривень.

Крім того, повідомлено про підозру старшому інспектору відділу технічного нагляду одного з управлінь Київської обласної державної адміністрації. Він не перевірив і підписав передані підрядником акти виконаних робіт у навчальному закладі в Броварському районі. Його дії кваліфіковано як службова недбалість (ч. 1 ст. 367 КК України).

На даний час, до суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Броварського та Вишгородського райуправлінь ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід – УСР у Київській області ДСР Нацполіції України.

До процесу відбудови згаданих в інформації закладів освіти, а також роботи підрядника була прикута увага медіа.

Примітка : відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео