Тернопіль Інформ

Викрадають культурну спадщину та знищують докази воєнних злочинів рф в окупованому Маріуполі – заочно судитимуть чиновників фейкових районних адміністрацій (ФОТО)

Викрадають культурну спадщину та знищують докази воєнних злочинів рф в окупованому Маріуполі – заочно судитимуть чиновників фейкових районних адміністрацій (ФОТО)
406647 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурори Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за фактами колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
У травні 2022 року, коли війська рф окупували місто, маріуполець почав співпрацювати із загарбниками й очолив «відділ комунального господарства та благоустрою адміністрації Орджонікідзевського району». Нині обвинувачений проводить наради з питань «озеленення» розбомбленого міста, організовує громадські роботи для засуджених до цього виду покарання псевдосудами «республіки». Також він бере участь у викраденні культурної спадщини регіону, яке пропагандисти називають «евакуацією матеріальних цінностей».
 
          
 
Наступний фейковий посадовець у червні 2022 року став «першим заступником голови адміністрації Іллічівського району м. Маріуполя днр». Він шукає інвесторів для наповнення бюджету та керує зносом будинків і розчисткою завалів, під час яких росія знищує докази своїх воєнних злочинів. Крім того, псевдочиновник виступає для підконтрольних квазідержаві ЗМІ задля просування брехні про «налагоджене життя» в окупації.
 
Досудові розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Наразі чоловіки перебувають у розшуку.
 
Максимальне покарання – 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю 15 років та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео