Тернопіль Інформ

За державну зраду судитимуть двох рятувальників з Київщини

За державну зраду судитимуть двох рятувальників з Київщини
337846 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян України за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після повномасштабного вторгнення рф на територію України у лютому 2022 року двоє пожежників-рятувальників 41 Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС у Київській області залишилися в окупованому смт Іванків. Вони добровільно перейшли на бік ворога, зрадивши державі та українському народові.

Обвинувачені обійняли керівні посади у захопленому структурному підрозділі ДСНС. Одного з них окупанти призначили заступником начальника пожежної частини.

Співпрацюючи з ворогом, вони мали певні привілеї. Разом з військовослужбовцями рф вільно пересувалися населеним пунктом на транспортних засобах з позначкою «V». Водночас місцевим жителям було заборонено пересуватися вулицями селища.

Як оплату за надання представникам збройних сил рф допомоги вони отримували від них продукти харчування, цигарки та алкоголь.

Вирок суду вказані особи очікуватимуть під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід - ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео