Тернопіль Інформ

БЕБ викрило масштабне виробництво контрафактного пального

БЕБ викрило масштабне виробництво контрафактного пального
363781 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України, за оперативного супроводження головного оперативно-розшукового відділу Чернігівського прикордонного загону Держприкордонслужби України, викрили схему незаконного виготовлення та збуту дизельного палива та бензину.

Проведено низку обшуків за адресам здійснення виробничої діяльності та за адресами підприємств, які безпосередньо купували незаконно виготовлену продукцію.

Вилучено понад 700 000 літрів пального вартістю близько 12 млн грн.

Співробітники БЕБ встановили, що особи одного із товариств налагодили переробку нафти та виробництво низькоякісного пального шляхом додавання різних розчинників. У подальшому незаконно виготовлена продукція під виглядом «Газового конденсату», який не підлягає акцизному податку, реалізовувалась різнім підприємствам за готівку, які в свою чергу продавали підакцизну продукцію через мережу незаконних АЗС.

 

 

Такі дії службових осіб товариства, у період 2022-2023 рр. спричинили значні збитки державному бюджету України.

Згадане товариство, завдяки незаконній діяльності ухилилося від сплати акцизного податку в розмірі понад 12 млн грн.

Наразі проводяться необхідні слідчі дії, встановлюється повне коло осіб причетних до схеми.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 Кримінального Кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України за оперативного супроводження головного оперативно-розшукового відділу Чернігівського прикордонного загону Державної прикордонної служби України та процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора України.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,Україна ,ukraine,паливо,акциз,Економіка

© 2020 ternopol-inform

Мої відео