Тернопіль Інформ

БЕБ викрило на ухиленні від сплати податків представництво всесвітньо відомого бренду таксі

БЕБ викрило на ухиленні від сплати податків представництво всесвітньо відомого бренду таксі
302956 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили схему ухилення від сплати податків на суму 52 млн грн посадовими особами українського представництва всесвітньо відомого бренду таксі. 

Слідством встановлено, що кошти, які іноземна компанія направляла в Україну на утримання представництва служби таксі і оплату роботи водіїв-партнерів, в незаконний спосіб переводилися в готівку. 

Директор та головний бухгалтер компанії організували схему за якої платежі здійснювалися на рахунки низки ФОПів в якості оплати за неіснуючі «інформаційно-посередницькі послуги».

Це дозволяло уникати сплати податків до державного бюджету у повному обсязі. Встановлена сума ухилення – 52 млн грн.

Наразі детективи з’ясовують всі обставини вчинення кримінального правопорушення та повне коло причетних до цієї схеми осіб.

Довідково: Протягом січня-лютого 2023 року за результатами виявлення ризиків у сфері оподаткування створено та направлено до підрозділів детективів БЕБ 55 аналітичних продуктів та 10 аналітичних довідок на загальну суму ймовірних втрат бюджету 3,2 млрд грн.

Нагадаємо, нещодавно БЕБ скерувало до суду обвинувальний акт за ухилення від сплати податків на суму 22,6 млн грн. Більш детально за посиланням https://esbu.gov.ua/news/beb-skeruvalo-do-sudu-obvynuvalnyi-akt-za-ukhylennia-vid-splaty-podatkiv-na-sumu-226-mln-hrn

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, ухилення від сплати податків,таксі

© 2020 ternopol-inform

Мої відео