Тернопіль Інформ

БЕБ у Волинській області викрило фальшивомонетників

БЕБ у Волинській області викрило фальшивомонетників
381465 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління БЕБ у Волинській області у взаємодії з Луцьким районним управлінням поліції ГУНП у Волинській області викрили мешканця Дніпра, який розраховувався фальшивими купюрами у торгівельних закладах міста Луцька.

Слідством встановлено, що громадянин України придбав підроблену національну валюту України у місті Дніпро у лютому 2023 року. Чоловік привіз фальшиві купюри до Луцька і одразу почав їх збувати. З метою приховування злочину гроші збувалися у різних торгівельних місцях. Щоразу купувався недорогий товар, який оплачувався підробленою купюрою в 1000 гривень. Таким чином особа конвертувала підроблені кошти у справжні гривні.

Виявлені банкноти номіналом 1000 грн мали однакові серії і номери та не відповідали встановленому зразку аналогічної банкноти Національного банку України. Купюри були надруковані з використанням кольорового знакодрукуючого пристрою зі струменевим способом друку та мали підроблені спеціальні елементи захисту

Особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199, ч. 2 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів). Кримінальне провадження направлено до суду з обвинувальним актом.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Волинській області за процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, нещодавно аналітики БЕБ на Волині упередили перерахування 62 млн грн державних коштів підприємству пов’язаному з рф. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/na-volyni-analityky-beb-uperedyly-pererakhuvannia-62-mln-derzhavnykh-koshtiv-pidpryiemstvu-poviazanym-z-rf

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,фальшивомонетник

© 2020 ternopol-inform

Мої відео