Тернопіль Інформ

БЕБ розслідуватиме факти шахрайства і зловживань з міжнародною допомогою спільно зі Світовим банком

БЕБ розслідуватиме факти шахрайства і зловживань з міжнародною допомогою спільно зі Світовим банком
362615 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівництво Світового Банку та співробітники Бюро економічної безпеки України започаткували постійну робочу комунікацію з розслідування справ, пов’язаних із фактами шахрайства та зловживань у використанні міжнародної технічної допомоги (МТД), що надається в рамках проєктів за фінансування Світового Банку. Також БЕБ обмінюватиметься та щоденно взаємодіятиме з USAID. Ці домовленості були досягнуті під час візиту делегації БЕБ до США. 

На запрошення керівництва Світового Банку, представники БЕБ зустрілись із віце-президентом фінансової інституції паном Мухамаду Діагне, а також з усім керівним складом Департаменту розслідувань фактів шахрайства та корупції Світового Банку. 

Під час зустрічі співробітники БЕБ презентували результати діяльності Бюро за 2022 рік, сфери компетенції та  пріоритети розвитку БЕБ до 2027 року. 

Спільна робота аналітиків обох інституцій, оперативний обмін даними, організація спеціалізованих тренінгових програм з розслідувань фінансового шахрайства, ідентифікації ризиків кредитування та реалізації проєктів МТД, технічна підтримка - головні домовленості досягнуті під час зустрічі. Також сторони домовилися підписати Меморандум про взаємодію та стратегічне партнерство між Світовим Банком та БЕБ.

Також делегація Бюро зустрілась із представниками керівництва Офісу Генерального інспектора USAID та Офісу Генерального інспектора Державного департаменту США. 

Інституційна незалежність та всебічна підтримка у розвитку аналітичного блоку Бюро стали головними темами під час спілкування. Учасники зустрічі обговорили необхідність розробки якісно нового механізму ефективного моніторингу використання міжнародної технічної та фінансової допомоги, акцент в роботі на упередження правопорушень, впровадження у практику діяльності БЕБ всіх можливостей ризик-орієнтованого підходу та аналізу великих масивів даних в автоматичному режимі. 

Нагадаємо, нещодавно Директор Бюро економічної безпеки України Вадим Мельник та Директор Національного агентства боротьби з організованою злочинністю Чеської республіки Їржі Мазанек домовилися про стратегічне партнерство та взаємодію. Сторони підписали відповідний Меморандум. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-spivpratsiuvatyme-z-pravookhoronnymy-orhanamy-cheskoi-respubliky

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,USAID ,Світовий банк,Міжнародна підтримка

© 2020 ternopol-inform

Мої відео