Тернопіль Інформ

Катування дітей у дитячому будинку – повідомлено про підозру виховательці

Катування дітей у дитячому будинку – повідомлено про підозру виховательці
409716 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Фастівської окружної прокуратури повідомлено про підозру виховательці дитячого будинку за фактом катування (ч. 1, 2 ст. 127 КК України).

За даними слідства, підозрювана за домовленістю з опікуном виконувала обов’язки вихователя у дитячому будинку. Між жінкою та двома дітьми періодично виникали непорозуміння через те, що останні  не дотримувалися встановлених нею правил проживання.

Так, напередодні підозрювана покликала 11-річну дівчину в одну з кімнат будинку   та  завдала їй не менше 25 ударів долонею в різні частини тіла. Крім того, з метою залякування інших дітей, вона побила гілкою 9-річну вихованку будинку по ногах. Таким чином вона спричинила дітям фізичний біль, моральні страждання та тілесні ушкодження.

Наразі постраждалі дівчатка  та ще 17 дітей, які перебували під опікою і проживали у будинку, вилучені і знаходяться у лікарні, де їх оглянуть медики.

Жінка затримана у порядку ст. 208 КПК України. До суду скеровано клопотання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється Фастівським районним управлінням поліції ГУ Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

© 2020 ternopol-inform

Мої відео