Тернопіль Інформ

Аналітики БЕБ упередили відшкодування 20 млн грн схемного ПДВ

Аналітики БЕБ упередили відшкодування 20 млн грн схемного ПДВ
361858 ПЕРЕГЛЯДІВ

За результатами інформаційно – аналітичної роботи Бюро економічної безпеки України, двом підприємствам, які провадили діяльність у Сумській області відмовлено в бюджетному відшкодуванню податку на додану вартість у розмірі 20,3 млн грн.

Аналітики БЕБ встановили суб’єктів господарювання, що мали на меті отримати незаконне відшкодування ПДВ. Компанії реалізовували імпортовані впродовж 2021 року товари без відображення їх у податковій та фінансовій звітностях. Таким чином було сформовано суми ПДВ від’ємного значення. Товариства штучно створили нібито наявні залишки товарно-матеріальних цінностей у складських приміщеннях, а службові особи компаній внесли неправдиві відомості до офіційних документів та подали заяви на повернення сум бюджетного відшкодування ПДВ. За результатами цієї схеми, компанії планували відшкодувати загалом 20,3 млн грн ПДВ на свої рахунки.

БЕБ виявило відсутність згаданих товарних залишків у складських приміщеннях компаній.

З метою мінімізації та усунення загроз економічній безпеці України від діяльності згаданих підприємств, співробітники БЕБ направили до Державної податкової служби України рекомендації щодо проведення перевірок з питань достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ.

За результатами проведених позапланових перевірок товариствам було відмовлено в бюджетному відшкодуванні про що складено відповідні акти.

Співробітники БЕБ постійно досліджують фінансово-господарські операції суб’єктів господарювання, обсяги імпортованих товарів та правомірність декларування бюджетного відшкодування ПДВ.

Нагадаємо, нещодавно БЕБ викрило конвертцентр криптовалют, вилучено 152 млн грн. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-vykrylo-konverttsentr-kryptovaliut-vylucheno-152-mln-hrn

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,відшкодування ПДВ,ухилення від сплати податків

© 2020 ternopol-inform

Мої відео