Тернопіль Інформ

У Львівській області БЕБ вилучило товари з російської федерації на 40 млн грн, після перетину державного кордону

У Львівській області БЕБ вилучило товари з російської федерації на 40 млн грн, після перетину державного кордону
327208 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області у співпраці із колегами з ЄС, викрили групу осіб, які підозрюються в організації ввезення великої кількості незадекларованого товару.

Співробітники БЕБ виявили та затримали водіїв транспортних засобів, які нелегально завезли товари в Україну. В ході обшуку одного з транспортних засобів вилучено побутову техніку, імпортером яких є держава - агресор, російська федерація.

За результатами невідкладних обшуків вантажних автомобілів з причепами виявлено різну побутову техніку та товари широкого вжитку. Загалом вилучено понад 2000 одиниць продукції орієнтовною вартістю близько 40 млн грн.

В автомобілях також виявлено документи про походження товару та документи, що підтверджують декларування товару на митному посту сусідньої держави. При перетині митного кордону України, декларування товарів та сплата митних платежів не здійснювалося.

Наразі встановлюються всі обставини вчинення кримінального правопорушення, вирішується питання щодо накладення арешту на товари, вживаються заходи щодо встановлення повного кола причетних осіб. Тривають слідчі дії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухиленням від сплати податків, зборів (митних платежів) здійснюють детективи ТУ БЕБ у Львівській області за процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури.

Нагадаємо, нещодавно співробітники БЕБ викрили конвертаційний центр криптовалют та вилучили 152 млн грн. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-vykrylo-konverttsentr-kryptovaliut-vylucheno-152-mln-hrn

Теги: беб, Бюро економічної безпеки, активи росії,ухилення від сплати податків

© 2020 ternopol-inform

Мої відео