Тернопіль Інформ

Вилучено понад 13 тис. тютюнових виробів на більш ніж 2,1 млн грн – на Київщині припинено незаконну торгівлю контрафактною продукцією

Вилучено понад 13 тис. тютюнових виробів на більш ніж 2,1 млн грн – на Київщині припинено незаконну торгівлю контрафактною продукцією
379033 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури на території Київщини та столиці припинено незаконну торгівлю тютюновими виробами.

В рамках кримінального провадження за фактом незаконного зберігання, переміщення та збуту підакцизних товарів (ч. 3 ст. 204 КК України) проведено ряд санкціонованих обшуків. За їх результатами виявлено і вилучено понад 13 тис. тютюнових виробів без марок акцизного податку, а також електронні сигарети. Загальна ринкова вартість вилученого становить понад 2,1 млн грн.

За даними слідства, особи, причетні до вказаної незаконної діяльності, закуповували з-за кордону контрафактну продукцію, зокрема і російського виробництва, та збували її через пункти роздрібної торгівлі й інтернет-магазини.

За клопотанням прокурорів суд наклав арешт на вебсайти, через які збували тютюнову продукцію.  

На даний час вживаються заходи задля встановлення всіх обставин вказаного кримінального правопорушення та причетних до нього осіб.

Досудове розслідування здійснюється детективами територіального управління БЕБ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управління державою Департаменту захисту національної державності СБУ.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео