Тернопіль Інформ

Закликає маріупольців сплачувати податки до квазіреспубліки «днр» - заочно повідомлено про підозру експосадовиці державної податкової служби

Закликає маріупольців сплачувати податки до квазіреспубліки «днр» - заочно повідомлено про підозру експосадовиці державної податкової служби
422027 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури колишній співробітниці Державної податкової служби України заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, навесні 2022 року, коли м. Маріуполь окупували збройні сили рф, головний державний ревізор-інспектор Маріупольського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Донецькій області перейшла на бік ворога.
Правопорушниця добровільно обійняла псевдопосаду начальниці відділу аудиту «Маріупольської центральної міської інспекції міністерства доходів і зборів «днр».
Маючи доступ до інформаційно-аналітичних систем ДПС України, підозрювана телефонувала посадовим особам підприємств та приватним підприємцям, які перебували на податковому обліку, та переконувала їх у необхідності пройти перереєстрацію та встати на облік у так званих органах доходів і зборів «днр» для продовження господарської діяльності.
З даних питань представниця фейкового міністерства виступала у підконтрольних ворогу ЗМІ та надавала населенню так звані консультації з податкових питань.
На даний час особу звільнено з податкових органів України.
Досудове розслідування здійснюється третім слідчим відділом (з дислокацією у м. Маріуполі) ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, за матеріалами та оперативного супроводу 2 відділу ГВ ЗНД ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Правопорушниці загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео