Тернопіль Інформ

Ініціювали та голосували за псевдореферендум – ще 23 «депутатам» та «членам громадської палати» квазіреспубліки «днр» заочно повідомлено про підозру

Ініціювали та голосували за псевдореферендум – ще 23 «депутатам» та «членам громадської палати» квазіреспубліки «днр» заочно повідомлено про підозру
392107 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 23 громадянам заочно повідомлено про підозру у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб та участі в організації і проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у вересні 2022 року секретар та 11 членів так званої «громадської палати днр» взяли участь у засіданні, під час якого затвердили та направили звернення до так званого голови квазіреспубліки з ініціативою проведення на тимчасово окупованій території Донецької області так званого «референдуму» з метою приєднання частини українських територій до держави-агресора.

У подальшому так звана «народна рада днр» за участі ще 11 псевдодепутатів прийняла так званий закон «про референдум днр з питання входження до складу рф на правах суб’єкта рф», а «центральна виборча комісія» організувала і провела незаконний референдум у населених пунктах тимчасово окупованої Донеччини.

Нагадаємо, у вересні-жовтні поточного року заочні підозри за вказаними статтями вже оголошені 37 представникам псевдореспубліки «днр», серед яких так званий голова, члени «цвк» та фейкові депутати. Прокуратура продовжує роботу з виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності усіх осіб, причетних до посягання на територіальну цілісність та суверенітет України.

Досудові розслідування у кримінальних провадженнях здійснюються СВ за оперативного супроводу ГВ ЗНД 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За санкціями статей правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео