Тернопіль Інформ

Очолила школу та видає фейкові атестати – заочно судитимуть колаборантку з Бахмутського району

Очолила школу та видає фейкові атестати – заочно судитимуть колаборантку з Бахмутського району
332419 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки смт Миронівський за фактом пропаганди у закладах освіти з метою сприяння здійсненню збройної агресії проти України, встановленню та утвердженню тимчасової окупації частини її території, а також дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2022 року правопорушниця добровільно перейшла на бік ворога та погодилась обійняти посаду так званої директорки «Муніципальної бюджетної загальноосвітньої установи «Миронівська школа № 10 м. Дебальцеве» окупаційної адміністрації рф.

Використовуючи надані ворогом повноваження, колаборантка здійснює загальне керівництво діяльністю школи та організовує учбовий процес згідно з законодавством загарбників. Зокрема, обвинувачена брала участь у врученні випускникам закладу фейкових атестатів зразку «днр», чим впроваджувала стандарти освіти держави-агресора.

Оскільки зловмисниця продовжує перебувати на тимчасово окупованій території, її судитимуть заочно. Досудове розслідування здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Максимальне покарання за санкцією статті - позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео