Тернопіль Інформ

Особовий склад, техніка, фортифікаційні споруди – ще двом мешканцям Донеччини, які передавали ворогу дані щодо ЗСУ, повідомлено про підозру

Особовий склад, техніка, фортифікаційні споруди – ще двом мешканцям Донеччини, які передавали ворогу дані щодо ЗСУ, повідомлено про підозру
314610 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом мешканцям м. Краматорська та Покровського району повідомлено про підозру в умисному вчиненні дій на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та обороноздатності України, а саме у наданні іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, тобто у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).
 
 
За даними слідства, у період з лютого по березень 2022 року чоловік та жінка за допомогою інтернет-месенджерів передавали ворогу інформацію щодо дислокації особового складу, розташування фортифікаційних споруд і техніки Збройних Сил України та інших військових формувань в районах міст Краматорськ та Запоріжжя.
Зазначені відомості - у вигляді фото та відеоматеріалів, скріншотів «Google Maps» з відміченими локаціями та схематичних зображень підозрювані надсилали представникам головного управління генерального штабу зс та першої служби контррозвідувальних операцій федеральної служби безпеки рф. Зокрема «злиті» ворогу дані стосувались способів блокування та перешкоджання опору українських захисників на острові Хортиця у м. Запоріжжі.
Наразі жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави, а чоловіку - з альтернативою у розмірі 208 000 грн.
Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки УСБУ в Дніпропетровській області та координації Департаменту контррозвідки СБУ.
Правопорушникам загрожує від 12 до 15 років за ґратами з конфіскацією майна або без такої.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео