Тернопіль Інформ

«Перевзувся» та виконує вказівки окупантів – експрацівнику ДСНС заочно повідомлено про підозру

«Перевзувся» та виконує вказівки окупантів – експрацівнику ДСНС заочно повідомлено про підозру
311197 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури колишньому помічнику начальника чергової зміни з питань оперативного реагування у Маріупольському районі заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у червні 2022 року співробітник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області, після захоплення окупаційними військами рф м. Маріуполя добровільно надав згоду на співпрацю з окупантами та обійняв керівну посаду так званого начальника «оперативно-диспетчерської служби ДПСО міста Маріуполя мнс «днр».
Наразі підозрюваний працює на окупаційну адміністрацію рф та здійснює роботу, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих функцій.
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП за оперативного супроводу УСР в Донецькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео