Тернопіль Інформ

Працював на окупантів – судитимуть колишнього першого заступника голови адміністрації Новоазовського району

Працював на окупантів – судитимуть колишнього першого заступника голови адміністрації Новоазовського району
220102 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно 51-річного мешканця м. Горлівки за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що з березня 2015 року по травень 2019 року чоловік, перебуваючи на посаді так званого першого заступника голови адміністрації Новоазовського району, брав участь у діяльності окупаційної адміністрації Російської Федерації.
 
Зокрема, поплічник окупантів забезпечував виконання незаконних розпоряджень голови псевдоадміністрації. Крім того, обвинувачений проводив агітаційні зустрічі з мешканцями району та, використовуючи підконтрольні засоби масової інформації, залучав останніх до лав очолюваного ним осередку «ДНР».
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

© 2020 ternopol-inform

Мої відео