Тернопіль Інформ

Другий нападник на прикордонників постане перед судом

Другий нападник на прикордонників постане перед судом
206129 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону скеровано до суду обвинувальний акт щодо підполковника Служби безпеки України.

   Як вже повідомлялося, 18.07.2021 двоє офіцерів Служби безпеки України – лейтенант та підполковник здійснили напад на прикордонний наряд, який здійснював охорону державного кордону на Сумщині. У результаті злочинних дій двом прикордонникам заподіяно легкі тілесні ушкодження.

   Підозрювані заволоділи боєприпасами до службової зброї прикордонників, частиину з яких згодом  підкинули до місцевого відділу Держприкордонслужби. Зброю прикордонників зловмисники залишили на місці вчинення злочину.

   Зазначимо, що завдяки професійним діям процесуальних керівників, один із затриманих - лейтенант СБУ беззаперечно визнав свою вину та уклав  угоду про визнання винуватості. 11.10.2021 його засуджено до  5 років позбавлення волі, та звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком тривалістю 3 роки, позбавлено військового звання «лейтенант» та права обіймати посади в правоохоронних органах України на строк 3 роки.

   25.10.2021 обвинувальний акт щодо іншого нападника – підполковника СБУ скеровано для розгляду по суті до Краснопільського районного суду Сумської області.

   Нагадаємо, що за сукупністю вчинених кримінальних правопорушень відповідно до ч. 2. ст. 28, ч. 3 ст. 262 та ч. 2 ст. 345 КК України, підполковнику СБУ загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

 

Теги: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,скеровано до суду ,обвинувальний акт,підполковник СБУ,напад на прикордонників,офіцери,судитимуть, СБУ

© 2020 ternopol-inform

Мої відео