Тернопіль Інформ

900 дол. США за безперешкодне перевезення товарів народного вжитку – на хабарі затримано прикордонника

900 дол. США за безперешкодне перевезення товарів народного вжитку – на хабарі затримано прикордонника
18923 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито старшого техніка-інспектора прикордонної служби регіонального управління ДПС України (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, військовослужбовець вимагав від громадянина 900 доларів США за безперешкодне перевезення товарів народного вжитку вздовж лінії державного кордону із Республікою Молдова (ПМР).

Після одержання вказаної суми неправомірної вигоди прикордонника затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі триває обшук за місцем його проживання та служби, й інші невідкладні слідчі дії.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Другого слідчого відділу Територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводження співробітників Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБ України в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Одеська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,хабар,прикордонник,ДПСУ,Одеса

© 2020 ternopol-inform

Мої відео